Facebook

Vragen over ondergoed

Om uw juiste maat te kennen kan u 2 dingen doen: Kijk de maat na van een eerder aangekocht product van hetzelfde merk. Neem een kijkje op onze pagina met de maattabellen van onze verschillende merken. Als u deze indicaties volgt is de kans groot dat u de juiste maat kiest. Mocht u toch nog twijfelen let dan op het volgende: Kies voor ondergoed gemaakt uit meer elastisch materiaal. De elasticiteit van ondergoed wordt in belangrijke mate bepaald door het gehalte aan Lycra of elastaan. Het gehalte aan Lycra of elastaan kan varieren tussen 3 en 10 %. Hoe hoger, hoe elastischer. Neem een grotere maat indien u net tussen 2 maten valt. Het meeste ondergoed is vrij elastisch hetgeen ervoor zorgt dat een model meestal mooi past.
Bij elk stuk ondergoed vindt u op de verpakking en/of op het etiket op welke manier u uw ondergoed het beste wast en onderhoudt. Indien u deze voorschriften volgt zult u zeer lang kunnen genieten van uw ondergoed.
Boxershorts zijn shorts genoemd naar de shorts gedragen door boksers (boksershorts). De eerste boxershort werd ontwikkeld door Everlast. Deze boxershorts werden gekenmerkt door een wijde pasvorm in een geweven stof, meestal katoen. De combinatie met een elastische tailleband maakte dat deze shorts zeer comfortabel zijn en een grote bewegingsvrijheid geven. Hierdoor hebben boxershorts sinds enige tijd zeer veel succes als ondergoed. Een short combineert de lengte van een boxershort met een strakke pasvorm. Deze strakke aanpassende shorts worden vervaardigd uit elastisch materiaal; meestal een combinatie met elastaan of Lycra. Calvin Klein zou als eerste een dergelijke short als ondergoed voor heren geproduceerd hebben. Ondertussen zijn deze shorts zeer populair geworden en zijn ze te vinden in de collecties van merken als Bjorn Borg, Calvin Klein, Diesel, Eminence, Schiesser, Sloggi, Dim enz. De short is inmiddels ook zeer populair geworden als ondergoed voor dames.
Elastaan is een synthetische materie met een zeer grote elasticiteit. Het is sterker en duurzamer dan rubber. Hierdoor is het zeer geschikt voor het elastisch maken van ondergoed. Deze elasticiteit zorgt voor een betere en comfortabeler pasvorm van shorts, slips enz.
Lycra is de merknaam voor de elastaan van het bedrijf Dupont. Lycra wordt, zoals elastaan, vaak verwerkt in ondergoed om te komen tot een optimale en comfortabele pasvorm.
Flatlock is de engelse benaming voor een “vlakke naad”. Deze vlakke naad wordt verkregen door een specifieke stiktechniek en heeft als resultaat dat de naad vlak op het kledingstuk ligt. Dit maakt dat het kledingstuk vlakker past tegen het lichaam. Deze stiktechniek wordt heel vaak gebruik voor ondergoed. Hierdoor tekent het ondergoed zich niet af onder de bovenkleding.
Een hipster is een model van ondergoed dat laag op de heupen gedragen wordt, zowel vooraan als achteraan. Het bestaat in vele verschillende modellen zoals slips, shorts, strings enz., vooral voor dames maar ook meer en meer voor heren.
Low rise is een ander naam voor “hipster”. Dit zijn onderbroeken die laag op de heupen worden gedragen waardoor ze uitermate geschikt zijn om te dragen onder een broek of rok die laag op de heupen wordt gedragen.
Gemerceriseerd katoen is katoen behandeld met sodium hydroxide. Hierdoor is gemerceriseerd katoen sterker, makkelijker in te verven, zachter en glanzend. Gemerceriseerd katoen is zeer geschikt voor het gebruik in ondergoed.
Gekamd katoen is een extra zacht katoen vaak gebruikt door gekende merken zoals Eminence, Bjorn Borg, Calvin Klein, Diesel enz voor ondergoed. “Gekamd” slaat op het feit dat de korte vezels van het katoen zijn verwijderd door te “kammen” wat maakt dat enkel de lange vezels overblijven. Dit katoen wordt gebruikt voor hoogwaardig ondergoed waardoor dit ondergoed zeer sterk is en extreem zacht aanvoelt. Ondergoed uitermate geschikt dus voor mensen met een gevoelige huid.
  Gelieve eerst in te loggen om vrienden uit te nodigen.